Metaal

Metaal, een veelzijdig materiaal

Metaal wordt beschouwd als een edel, duurzaam en personaliseerbaar materiaal dat aan verschillende uitdagingen beantwoordt. Staal biedt tal van troeven om tegemoet te komen aan de milieu-eisen van de levenscyclus van een gebouw.

Robuust

Door de robuustheid van het metaal zijn de onderhoudswerkzaamheden in het plenum geen verplichting meer. De profielen (ophangsysteem) kunnen talloze keren worden afgenomen zonder ook maar de minste schade te lijden tijdens de onderhoudswerkzaamheden..

Recyclebaar, gerecycled en duurzaam

Staal is 100% recyclebaar zonder verandering van zijn eigenschappen en zonder stortkosten. Het wordt overigens als het meest gerecyclede materiaal ter wereld beschouwd.

Wat de sortering betreft heeft staal het voordeel van zijn magnetische eigenschappen waardoor het gemakkelijk van afvalstoffen en huisvuil kan worden gescheiden. Door de gescheiden ophaling van oud ijzer kan het optimaal in het fabricageproces worden opgenomen.

Duurzaam

Dankzij de systemen van corrosiebescherming, metaalcoating (galvanisatie) of beschildering behoudt staal zijn eigenschappen gedurende de hele levensduur van het bouwwerk. Als voornaamste bestanddeel van het metalen ophangsysteem verleent dit materiaal aan de constructie een opmerkelijk lange levensduur.

 

 

Meer weten