Applicaties

Digitale innovatie doet zijn intrede in de wereld van de akoestische plafonds van Saint-Gobain Eurocoustic en Plafometal.

 

Plafond Designer

SAINT-GOBAIN Eurocoustic en Plafometal stellen 'Plafond Designer' voor, de eerste mobiele applicatie met aangevulde realiteit in de wereld van akoestische systeemplafonds.

Door het overlappen van reële, fictieve en virtuele elementen is Plafond Designer een keuzehulpmiddel waarmee de vele mogelijke realisaties van akoestische systeemplafonds van steenwol en metaal kunnen worden bekeken.

Het principe is om direct door de applicatie een foto te laten nemen of om een vooraf opgenomen realisatie te gebruiken. Met Plafond Designer kunnen vervolgens de contouren van het plafond worden bepaald en de producten worden geselecteerd vóór de weergave van de foto met de voltooide installatie. De gebruiker ontvangt vervolgens een samenvattende e-mail van de gemaakte keuzes: foto's ervoor/erna, gekozen producten, technische informatie (akoestische certificaten, testrapporten i.v.m. brandveiligheid, technische fiches, prestatieverklaringen...) en de indicatieve hoeveelheden voor een eenvoudige bestelling... Een reële tijdwinst voor tevreden vakmensen!

Plafond Designer is een applicatie die beantwoordt aan de behoeften van vakmensen uit de bouwsector (voorschrijvers en ambachtslieden) en aan hun houding ten opzichte van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën*.

Zo kunnen architecten, voorschrijvers en ambachtslieden de ontwerpen van hun modulaire plafonds naar wens creëren en weergeven.

  • 96 % van de architecten en 81 % van de ambachtslieden maken dagelijks gebruik van het internet in het kader van hun werk;
  • 83 % van de architecten en 66 % van de ambachtslieden hebben een mobiele telefoon met toegang tot het internet;
  • 31 % van de architecten en 23 % van de ambachtslieden maken gebruik van een tablet in het kader van hun beroepsactiviteit.

 

Alleen op Ipad